30 maj 2010



Bild från i fredags när klassen var på bergianska trädgården.


Nu ska jag och mamma ner till sickla och handla. Jag ränsade min garderob igår. Det var en del kläder som åkte ur... Så vi ska kompletera. :)

Ses


Vinnare av ESC 2010 är...

... Tyskland med Lena Meyer-Landrut och låten Satellite!  Inte så oväntat detta år heller, hon var ju segertippat...



Men, min favorit vann!



Jag är så glad! Tyckte ni att rätt land vann? Om inte, vilket land tyckte ni skulle vunnit?

Jag och min lillebror satt och hejade på henne hela tiden.


Vad är Lycka för dig?

Det vi inte kan vill vi veta
Det vi inte vet någonting om är vi intresserade av
Det vi inte kan få, det vi drömmer i våra vackraste drömmar, vill vi ha
Vi vill det som oftast inte går men är lyckliga med det vi har.



Bild från google


Det var ett tag sedan jag la upp en dikt här. Kanske för att jag inte fick så bra respons på den förra. Men här har ni en. Hoppas att ni tyckte att den var bättre!


Vad är du lycka för dig? Vad gör att du är lycklig? Berätta gärna för mig! 
 Något av det som är lycka för er kommer kanske att komma upp på bloggen senare.

(hoppas att ni förstår min sista mening där, jag visste inte riktigt hur jag skulle skriva...)




Naturens hus

Denna dag var inte som fredagar brukar vara. Vi hade bara matte, franska och SO. Ingen svenska.
Istället för svenska gick vi till lunchen och därefter till tåget för att åka till Bergianska trädgården. Detta var istället för NO:n. Vi gick någonting som kallades Carl von Linné vandringen. Det var inte så kul men jag hade med mig kameran så jag överlevde. Tog en hel del fina bilder.
På själva vandringen så gick man till olika stationer och lyssnade på guiden, det var rätt så tråkigt faktiskt. Men man lärde sig en hel del, vilket nog var syftet med det hela.
Visste ni att det finns näckrosblad som är så stora att man kan sitta i dem utan att dem sjunker? Kika in bilden.

Vi fick veta att datorerna ska lämnas in över sommarlovet vilket betyder att blogguppdateringen kommer att bli väldigt liten denna sommar. Fast det var den ju förra sommaren också. Dem ska uppdatera våra datorer till vista home premium tror jag och så kommer vi få windows 8 istället. Jag tycker att det ska bli jättebra för jag är inte så stort fan av xp.... Ingenting funkar för mig och dessutom då kommer vi få photoshop på datorerna också. :) Me like!



Stora va? Och dem var inte ens färdig vuxna! Dem kunde bli DUBBELT så stora.

Ses


Sigma 70-300 mm f4.0-f5.6 DG macro

Hej jag är jätte sugen på att köpa det objektivet du har köpt, vart har du köpt det och hur mycket köpte du det för?
Om du orkar kan du ju göra ett inlägg om det, eller bara svara i min blogg. Tack så mycket för hjälpen :)

Visst kan jag göra det!

Jag köpte mitt objektiv på elgiganten för 1390. Väldigt bra pris faktiskt. Autofokusen är lite högljud men det gör ju inget så länge man inte tänkte smugfota någon. :) Det finns även en macrofunktion som man kan växla till när man har zoomen mellanl 200-300mm. Jag har inte fotat så mycket med den inställningen än, men det jag fotat har blivit fint. :)
Jag är mycket nöjd med mitt köp.
Somsagt, autofokusen låter endel.... Men det gör mig ingenting!
Här är en bild som är tagen med objektivet.


Ej macro


Hoppas att du blir nöjd med svaret! Lycka till med köpet!


I stan med bästis



Efter skolan åkte jag och Pauline in till stan. Kameran var med och det blev en hel del bilder. Nya objektivet satt på så jag fick chans att prova det lite mer. Det kändes väldigt bra att fota med det måste jag säga.

Vi gick upp till Tegnérlunden (stavas det så?) och hade lite kul. :) Fotade massor. Sedan tänkte vi åka till Sofo men klockan var redan kvart i fem så jag åkte hem. Vi får åka dit någon annan gång. :)

Nu ska jag kolla på ett eller två avsnitt av Gossip Girl.

Ses

Sofo



Bild från i lördags när jag och pappa var i Sofo området (söder). Vi tog en dricka i solen och vad varmt det var!

Nu är jag i skolan, vi tjejer har bara en lektion kvar. Handledartiden har bara killarna denna gång. Det är skönt att sluta tidigare för då kan jag åka hem och fota med nya objektivet.
Jag köpte ett Sigma 70-300 mm f4.0-f5.6 DG Macro igår. Jag är mycket nöjd än så länge, autofokusen låter lite högt så man får ha den på manuellt läge om man ska vara paparazzi... Fast det hade jag inte tänkt. :)

Räkna med fler bilder när jag kommer hem!

Jag fick en idé bara sådär...

Inlägg raderat.

Ni som läst får gärna hålla det för er själva! Det var inte tänkt att skriva här förnst lapparna satt uppe. Men men, nu är det gjort.



Vi hörs igen imorgon!


Sunset



Såhär fint var det nere vid bryggan i fredags.
Snart ska jag gå till bussen, vi börjar ju 13.15 idag. 6orna ska få sina klasser precis som vi fick när vi gick i sexan. Gud vad det känns länge sen! Ett år.

Aja ses

Feeling free

Hej, jag hade skrivit ett långt inlägg men datorn laggade så jag var tvungen att stänga av den.
Jag tar det kort, vi åt pappas pasta med pesto till middag, kikade på ett Gossip Girl avsnitt och beställde ett objektiv som jag ska hämta ut imorgon.



Jag gillar den här bilden. Gör du?

Sommar idag :)



Vilket underbart väder det har bjudits på idag! Det tackar vi för.
Idag har jag och pappa varit inne i stan, på bondemarknaden. Inte mycket att kalla för marknad kanske... Men vi fick med oss lite rabarber hem som jag gjorde en paj av. God kan jag lova att den blev!

Vi gick även runt i Sofo området och kollade i secondhand butikerna. Man kan ju hitta rätt mycket fint om man letar ordentligt, vilket jag inte gjorde. Men jag tänkte göra det någon dag. Någon som vill hänga med?
Vi gick förbi Beyond Retro som jag dumt nog inte gick in i... Nästa gång kanske?

:)


Päronblomm



Päronträdet blommar också. Hoppas att det blir mycket päron i år. Såg genom fönstret nyss att både äppelträden och plommonträden blommar också. Kul!
Igår planterade pappa smultron och jordgubbsplantor så vi får hålla tummarna att det blir några bär på dem! Blommor är det ialla fall. ;)

Ses

Vattuman / Oxen (långt)




(20januari-18februari)

Hon vet bäst



När en Vattuman får en idé så kan det hända att omgivningen sätter i halsen. Vattumannen kan bete sig helknasigt och fullkomligt absurt, och ofta, men inte alltid, är hon genial. Vattumannen regeras av planeten Uranus som driver den som är född i detta tecken till uppfinningsrikedom och skarpsinne. Men även Saturnus som står för sunt förnuft och verklighetsförankring utövar ett starkt inflytande. Det är viktigt att ta till sig kraft från båda planeterna.

Du som är Vattuman är mycket envis och viljestark. Du lyssnar gärna intresserat på vad andra har att säga, men du tar sällan råd. Du är fullkomligt övertygad om att du själv vet bäst. Men ibland skulle du tjäna på att inte vara så egensinnig.

I grunden är Vattumannen en människa som helst lever med andra och för deras gemensamma mål. Hon är ett "Vännernas tecken" och skulle inte stå ut med att leva ensam. Men någon tvåsamhet passar henne inte. Det skulle innebära för stora inskränkningar i hennes behov av frihet. Det är snarare i flersamheten, eller i kollektivet, som hon får sin förmåga att dela med sig av sin kärlek och kunskap.

Hon är en stor humanist, kämpar för det sant mänskliga och blickar hela tiden framåt. Nuet betyder inte så mycket och ännu mindre det som varit. Hon vill hellre vara helt obunden det gamla sättet att tänka och struntar blankt i konventioner. Hon blir sällan chockerad över någonting. Det som är annorlunda och konstigt stimulerar henne till att ställa frågan "varför" istället för att fördöma.

Hon sysselsätter sig ständigt med att ställa frågor och det händer ofta att svaren kommer en natt då Uranus utövar sitt allra starkaste inflytande. Du som är född i detta tecken bör därför alltid ha papper och penna på nattduksbordet! Vattumannen klär sig kanske inte alltid i det allra senaste som hennes "luftsyster" Tvillingarna. Men ändå med stor fantasi och uppfinningsrikedom. Ibland smått bohemiskt.

Du som är Vattuman passerar aldrig obemärkt och ofta blir luften liksom elektriskt laddad där du drar förbi. En del stöts bort men på andra utövar du en desto större dragningskraft.




   YRKESVAL
Du värnar om det sant mänskliga och är intresserad av allt som för mänskligheten framåt. Som forskare och vetenskapsman har du chansen att förverkliga dessa ambitioner. Psykolog, lärare, författare eller politiker är andra yrken som skulle passa dig. Även datateknik utövar en stark lockelse.




Vattumannens negativa sidor


 Räkna inte med att Vattumannen ska ställa upp på något som hon inte själv känner för! Begär du för mycket - så blir hon ursinnig, reagerar kanske inte genom att visa vrede utan snarare med känslokyla och drar sig undan.

Det kan också hända att hon i sina mörkaste stunder ger sig hän åt skvaller och elakt förtal. Kanske skriver en hel bok om de orättvisor hon blivit utsatt för - inte för att hon är hämndlysten utan därför att hon känner sig förorättad in i själen.

Det är väl tveksamt om hon någonsin lyckas besegra sin största fiende Skorpionen. Möjligtvis lyckas Vattumannen göra henne rasande svartsjuk, men det straffar sig säkert med tiden. Bättre lyckas hon reta gallfeber på Oxen som verkligen springer och gömmer sig och aldrig mer vågar sticka ut hakan.


Försonande drag:
Hon försöker verkligen vara vän med alla.





  Kollektivkyssen                         
Även om Vattumannen bara kysser en i taget så kan det mycket väl hända att hon kysser flera under en och samma kväll. Misstolka inte det! Hon hyser stor människokärlek och menar faktiskt varenda liten kyss. Dessutom kanske varje kyss är ett experiment i kärlek ämnad att utveckla själva kysstekniken vilket en vacker dag kommer hela mänskligheten tillgodo i form av ett dataprogram för hur var och en ska få ut mesta möjliga tillfredsställelse av kyssen.
   

Låter det inte riktigt klokt? Nej, Vattumannen är faktiskt inte riktigt klok, kan det tyckas för alla dem som står med båda fötterna på jorden.

Vattumannens tecken är svår att få grepp om. Hon ändrar sig ofta från den ena dagen till den andra. Vissa tar det som en utmaning, vill gärna försöka fånga hennes inre jag. Men sådant upplever hon som fruktansvärt kletigt och dylika partners får omgående nobben.

Föremålet för en Vattumans kärlek blir den som skänker henne maximal frihet och respekt för personlig integritet.


Super cred till dig som läste allt! :thumbup:
Vad tyckte du? Om du känner mig, stämde något? Isåfall vad och vad stämde inte?

Om du vill se vad som står om dig och ditt stjärntecken, gå in här; www.aha.nu
:)

Vi gör ett nytt försök

Som ni säkert märkte går det inte att titta/lyssna på 2:an eller 3:an så här får ni dem igen. Om det funkar...



Tysklands bidrag - Satellite med Lena Meyer-Landrut



Schweiz bidrag - Il pleut de l'or (det regnar guld) med Michael von der Heide

Det verkar som om att man bara kan lägga upp ett klipp åt gången. Fast det verkar väldigt konstigt. Jag har länkat den andra låten istället.

:)


20 maj 2010



Jag älskar den här bilden! Vad tycker ni om den?

Idag börjar jag och klassen 11.10, hur skönt är inte det? Så nu sitter jag här vid datorn. För er skull. Ni ska bara veta hur mycket bilder jag har att visa! Flera hundra från Paris, några från igår och flera från helgen.
För en stund sedan var jag ute och fotade lite med bra resultat! N I C E :thumbup:

Ja, och vad ska man göra nu i ytterligare 40 minuter? Fota lite mer? Läsa? Äh, någonting blir der väll...

Haha, vi ses snart! :)

Grattis Maria

Nu är du också 14. Precis som oss. Hehe. Ha så kul i London! (Hälsa Ebba från mig :) )



Hade ingen bättre bild på dig Maria, den där ljusfläcken i pannan tänker vi inte på...


Kram

Mina topp 3 i ESC

 
Litauen - East Euoropean Funk


Tyskland - Satellite



Schweiz - Il pleut de l'or (det regnar guld)

Det här är mina favoriter i ESC. Förutom sverige då.


Hemma igen

Nu är jag hemma efter en bra dag i skogen. Bokstavligt talat. Det känns som om jag och klassen varit i skogen hela dagen. Och det var vi ju! Tyvärr har jag inga bilder, jag kände inte för att springa runt och orientera med en kamera runt halsen. Även fast det hade kunnat bli en väldigt massa bra bilder! ;)

Vi började dagen med en ganksa lång promenad till Nyckelviken där vi spelade brännboll, 7a mot 7b. 7b vann... Fast vår klass hade mycket bättre stämmning i laget och det tycker jag är viktigare!
Därefter åt vi medhavd lunch, pyttipanna för min del.
Vår klass hade starter från 12.10 så vi hade lite tid kvar.
Jag orienterade med Stephanie och Camilla, det gick super på första banan. Det vill säga övningsbanan. Bana 3 gick väll också bra, om man bortser från missförstånd, värmeslag vilket nästan ledde till att jag svimmade och några fuskande killar från 7b. ;) Det var ju faktiskt nästan 25 grader idag tror jag. Efter det så fick dem andra springa resten av banan utan mig - det var bara en kontroll kvar. Jag hade sagt att jag skulle gå tillbaka till starten men dem missuppfatade så dem började springa runt och leta efter mig vilket resuletrade i en sämre tid för oss. 37 minuter sprang vi på, vilket är bra. Den bästa tiden sprangs av Cassandra, Maria och Camilia, 30 minuter hade dem.
7 minuter är mycket på stora tävlingar där man vinner med oftast 2 min -½ sek ibland.
Nu var det här ingen direkt tävling utan mer som kul och träning typ.

Ett långt blödande skrapsår (det låter mycket värre än vad det är igentligen) han jag med att få också.

Oj vad långt det blev! Extra cred till er som tog er tid att läsa hela! :thumbup:

Efter att jag har avslutat detta ska jag på lillasysters avlsutning på målarskolan. Det är en granne som har en lektion varannan vecka med dem som vill. Jag gick där när jag var liten.

 Vad gott det skulle vara med lite tårta nu!

Bye!



Ben & Jerry's lipbalm



Jag är med och tävlar om ett ben&jerry läppbalsam hos pinknation.se. Du måste ha blogg för att tävla.

Du får själv välja vilken "smak" du vill ha, mellan chocolate fudge brownie, chocolate chip cookie dough och peanut butter cup. Om jag vinner tänker jag välja chocolate fudge brownie. Min favorit! :)

Önska mig lycka till!

@ Stephanies place :)

Nu är jag hemma hos Stephanie, vi har ätit glass. Jag fick ju en gratis freestyleglass (bröllopsstruten) på 7eleven. Stephanie köpte en daim.

Nu måste vi gå ner till bussen. Det är varmt idag! Jag hade mina jeans på mig vilket var för vamt!




Ses :)

Idag har jag mina vita "sandaler". Jag vil...

dsc00537 (MMS)

Idag har jag mina vita "sandaler". Jag vill inte säga gladiatorsandaler, det låter så konstigt. Bild med resten av min outfit kommer när jag kommit hem. Imorgon blir det orientering med klassen, det ska bli kul! Jag ska orientera med Stephanie. Ses, nu är det engelska!


Godmorgon!

Jag har precis vaknat, för 30 min sedan. Ska snart gå ner och äta lite frukost. Bild från Paris:



Första dagen följde vi med Ellen till stallet.


/Isabelle

That's my name!

dsc00492 (MMS)

That's my name!


arc de triomphe



Bild från första dagen i Paris.

Idag händer inget speciellt, vi ska på middag hos grannarna. Det är det ända typ.
Skönt med dagar när man kan göra ingenting ibland.

:)

Nya Justin Bieber?





DET ÄR EN FOTOGRAF I VÅRT HUS!

Det är en fotograf här nu som fotar lite i vårt hus och på tomten för en eventuell inspelning av reklamfilm.
Det roliga, eller inte så roligt kanske, men bra är det ialla fall, det är att han (fotografen) bara har fotat vårat hus och några till här i området som jag vet inte är lika bra och fina som våra. Egoistiskt kanske ni tycker, men men.

Ville bara säga det. Så håll tummarna för att dem ringer upp oss för att säga att dem valt vårt hus nu! :thumbup:




Hugs

Kungsträdgården, trés joli.

Trés joli - mycket vackert.

Idag var jag som sagt i stan med Pauline. Vi gick mot kungsträdgården och körsbärsblommorna. Vi hade tur, dem var kvar. Jag missade blommningen förra året tyvärr.
Det var jätte fint och jag fick en del helt okej bilder. Vi åt lunch på McDonald's - billigt och helt ok.... Jag lyckades spilla ketchup och senap på bokstavligt talat hela mig... Jo, men ialla fall kjolen, jackan och väskan... Bra där Isabelle!
Som tur är så går det ju bort i tvätten.



En av bilderna jag tog idag, jag har många mer.

:)


Avenue de la grande armée



Denna gata gick vi upp när vi hade kommit fram med bussen. I andra änden ligger triumfbågen/Arc de Triumphe. Den var verkligen stor, mycket större än vad jag trodde. Men den får ni se senare.

Idag är planerna att möta upp Pauline i stan och umgås, vid 17 kommer mormor och morfar + kusinerna på mammas sida för att fira mamma. Hon fyller år idag.
Som en parantes kan jag tillägga att det gör även Robert Pattinson. Grattis till dig med.

Jag tar med mig kameran idag så den kommer användas flitigt kan jag lova!

:)

Tror ni att detta är sant?

En artikel från tv4 nyheterna skriver att Kristen Stewart skulle vara gravid. Läs mer här; http://www.nyhetskanalen.se/1.1635963/2010/05/12/kristin_stewart_vantar_barn

Själv tror jag inte det, måste nog se klippet först.


Soul Sister - Train

Train – Hey, Soul Sister

Piano Tribute Players – Hey, Soul Sister


Bra musik av Train. Samma låt men i original verison och pianoversion.

Kram

(Bild från google, http://www.bandwagonmobile.com/admin/music/img/1265369256_Train.jpg)


Miley Cyrus - Can't Be Tamed



Har ni hört Mileys nya singel? Den är bra, tycker även jag som inte är ett stort fan av henne. Lyssna!

Hemma efter 6 dagar i Paris

Nu är vi hemma igen.
Vi har rest i princip hela dagen, från 10 imorse till 18.30 ungefär. Man blir trött av att resa, jag sov både på bussen till flygplatsen och på bussen från flyget till t-centralen.

Jag har tagit ca 700 bilder men jag har inte laddat över dem än. Dem kommer snart. Jag lovar. Ni får dennna nu :)



Nu blir det middag och sen gå och lägga sig i hyfsad tid för att orka gå upp i tid imorgon.


Á Bientot!

Fragestund!!!

Jag fick en idé, vi kör en frågestund! Medans jag är borta i Paris. Ni får en hel vecka på er att ställa era frågor.

Fråga om vad som helst! Resan, kameran, fotografering, mig. Aa, vad som helst typ!

 Update: Ar i Paris, det har varit en mycket bra vecka. Imorgon aker vi hem. Planet lyfter vid 14 men vi maste aka fran hotellet redan vid 10.
Vi ska ta tunnelbana till Porte Maillot men vi maste byta vid Madeleine och fran Porte Maillot buss till flygplatsen.

Se till att stalla manga fragor nu!

 




See you in a week!


Eclipse



Den nya trailern är mycket mer spännande än den första som släpptes. Eller vad tycker ni?


:)

5 maj, onsdag



Nu är jag hemma från skolan. Skön dag idag faktiskt.
Jag har nästan packat klart allt för imorgon. Åhh vad jag längtar! Jag vill åka nu!

Detta bilr sista inlägget tills på nästa onsdag. Då kanske ni får se lite bilder från Paris.
Jag har hört att det inte ska bli så bra väder, men man kan ju alltis hoppas på att dem har fel. Fast då får jag gå runt och svettas i mina jeans, kanske packar ner ett par shorts utifall att...
Vi ska inte checka in något bagage och man får bara ha en väska som handbagage så jag måste ta med mig så lite som möjligt om jag vill köpa något där nere. Det ska jag göra!



Vi ses :)

Hope And Glory - Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw – Hope And Glory



Jag och Måns för snart 1 helt år sedan. Ser ni vilken sne lugg jag har?! Usch!
Nu pluggar jag för fullt här, franskaprov imorgon vet ni.

Allt detta har vi prov på;

Regelbundna er-verb (parler)
Je parle - jag pratar
Tu parles - du pratar
Il/elle parle - hon/han pratar
Nous parlons - vi pratar
Vous parelz - ni pratar
Ils/elles parlent - dem pratar


Oregelbundna verb, avoir och etre

Avoir - att ha
J'ai - jag har
Tu as - du har
Elle/il a - hon/han har
nous avons - vi har
vous avez - ni har
ils/elles ont - dem har

Etre - att vara
Je suis - jag är
Tu es
Il/elle est - han/hon är
Nous sommes - vi är
Vous etes - ni är
Ils/elles sont - den är

Länder, nationaliteter, språk (ex frankrike, fransk, franska)

France - Francais/Francaise - je parle (pratar) francais.


Och hela kapitel 16.....


aja, ses en sista gång imorgon! :love:


What I'm wearing



Tröja - H&M
Jeans - Gina Tricot
"Converse" - skopunkten?

Maria har tagit bilden :)

Sitter här själv på Diesel och ska snart, när jag skrivit klart detta plugga lite franska inför imorgon. Snart har jag sång, näst sista gången, sista är nästa onsdag. En extra lektion för oss som varit sjuka ibland och missat en del.
När jag kommer hem har jag en del saker jag måste göra, jag ska tvätta mina vita "Converse", ladda över hundratals bilder från kameran till datorn, förberdea packningen och plugga. Ganska mycket...
Och mitt i allt detta ska jag äta middag också. Jag är jätte hungrig redan nu. Det var inte så god lunch så jag åt inte så mycket. Smart Issa...! 


Hörs imorgon! :)

Ge mig sommar! Är inte sommar det underbar...

dsc00505 (MMS)

Ge mig sommar! Är inte sommar det underbaraste som finns? Inviger nya klänningen såhär på kvällskvisten. Varning för sommar feeling här... :) Nu säger jag godnatt till er som ser detta innan det blir 4 maj.


Vinn en klocka hos Maria!




Jag är med och tävlar hos Maria om denna klocka. Hon drar en vinnare på torsdag.
Jag åker ju till Paris då...

Hoppas att man har turen på sida!


E, E och S



Sitter och chattar med all på hela jorden. Typ. Nä, men alla befinner sig på varsin plats i världen. Ellen i Paris, Ebba i London och Stephanie hemma i Stockholm.
Vi snackar om allt möjligt och kan säga att vi ses snart. Vilket känns helt otroligt. Sist jag träffade Ellen var i och försig för två veckor sedan, fast vi hann bara säga hej - hejdå. Men innan dess var det 10 ½ månad sedan. Aldeles för länge sedan.

Imorgon har vi sovmorgon, det är skönt. Då får man gå upp vid halv åtta :)

Kan ju tillägga att bilden på Ellen är lånad från henne och därför inte tagen av mig som ni säkert förstår ;)

Solen är här


Tagen i söndags med Canon eos 450D, 18-55mm Vad tycker ni?

Nu sitter jag i skolan. Alla andra tjejer är också här såklart.
Vi har haft idrott, konditionsträning. Usch säger jag bara. Vilken träningsvärk jag kommer att få i benen. Redan nu gör det ont.
Hoppas att det går över tills på fredag, då ska jag och mamma cykla i Paris! Det ska bli så kul. :thumbup:

 

Glömde att berätta en sak för er, hon som hade växt upp i samma by som Ellen (min kompis) nu bor i, hon ska med samma flyg som jag och mamma på torsdag. Vilket sammanträffade! :)



Jag älskar era kommentarer! Kom med fler! Det är så kul att läsa vad ni tycker om bilder och texter. :)


Home again



Jag har nyss kommit hem från min sysslings namngivningskalas. Det är som dop fast utan cermonin i kyrkan typ. Hela släkten var där, mormor och morfar och kusiner och sysslingar. Yngsta barnet var Ludvig, 1 år och äldsta var Ludvigs pappas farmor. Hon var 90 år tror jag.

Det bjöds på kakor och tårta. Dem hade varit snälla och tänkt på mig så Louise hade bakat tårta med marängbotten, citrus kräm, grädde och blåbär på toppen. Jag måste säga att det var den godaste tårtan jag någonsin ätit faktiskt!
Mamma pratade även med två av Louises kompisar, en av dem hade bott i Paris några år och den andra var uppvuxen i samma kvarter som min kompis nu bor i. Mamma fick många bra tips om vad man kan se och göra i Paris.

Nu längtar jag super mycket! Det är bara 3 dagar kvar ju!


Snart är det sommar



Nu är det knoppar överallt ju! Denna bild tog jag i fredags från altanen.

Vi är vakna, vi har ätit frukost. Snart ska Stephanie hem men vi ska äta lunch innan. Hennes buss går vid 12.27. Om den kommer i tid vill säga. Denna busslinje kommer nästan alltid för sent numer, eller så är avgångarna inställda.

Nu ska vi gå ut och hoppa studsmatta tror jag, eller så ska vi spela lite basket. Om inte bilden står där.


Ses

It's time to go to bed



Nu ska jag och Stephanie gå och lägga oss.

Ses!

1 maj



Igår var det Valborg.
Stephanie var här, likaså Siri och hennes familj och Kevin (Oscars kompis) med hans mamma och pappa. Vi åt kött och klyftpotatis. Sparris fanns det också. Jag gillar sparris, det är gott. Till efterrätt hade jag och Stephanie bakat två kladdkakor, dem gjorde stor succé. Som en av gästerna sa, "den innehåller allt, frasigheten, det mjuka och det kladdiga!"
 Stephanie sovöver, innan vi somnade kollade vi på New Moon. Stephanie ska sova här idag också, det ska bli kul.
Jag tror att vi ska titta på någon film även ikväll.

Ses

RSS 2.0