Passionsfrukts-tårta med vitchoklad och mandelbotten

Passionsfrukts-tårta med vitchoklad och mandelbotten (mandelmassa)
~ 8-10 personer

Mandelbotten:
300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao

Fyllning:
3 dl vispgrädde
200 g vitchoklad
2 äggulor
2 msk apelsinjuice (kan uteslutas)

Garnering:
4-6 passionsfrukter

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan, och häll i en skål. Knäck två stycken ägg i samma skål, och rör om (vispa lite lätt) med en ballongvisp eller en större gaffel. Tillsätt kakaon och rör om igen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (cirka 22-24 cm i diameter). Grädda kakan i nedre delen utav ugnen, i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna och lossa den sedan försiktigt från formen. Diska och torka formen. Lägg ner kakan igen. Smält chokladen över vattenbad på spisen, eller i micron. Vispa grädden. Vispa äggulorna (för hand, med en ballongvisp eller en större gaffel) i en skål vid sidan om. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner  apelsinjuicen, och sist grädden. Bred ut moussen över kakan. Ställ in i frysen i minst tre timmar.

Vid servering:
Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Bred ut det över tårtan. Låt tårtan stå framme i cirka 10-30 minuter innan servering.

Bild kommer senare. :D

Jag och Ebba har precis bakat den så  vi vi inte om den är god eller inte. Men vi hoppas...




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0