Just a little energy spent

Om ni undrar varför bloggen stått lite still de senaste dagarna så beror det på skolan. Plugg, läxor och ännu mera plugg. Vi hade tre läxor till idag och så hade vi SO prov idag. Så ni förstår säkert hur mycket tid jag ägnat åt skolarbete denhär veckan.
  Nu sitter jag och Stephanie på diesel och skriver i våra textilslöjdsdagböcker. Vi ska skriva i lite i dem efter varje lektion eller när man har arbetat med det man håller på med. Jag och Stephanie stickar varsinn halsduk. Min ska bli vit och Stephanies ska bli grå och vinröd.
  Imorgon är det fredag med två av veckans roligaste lektioner. Först har vi NO-labb där vi ska disikera och sedan hemkunskap. Denna gång ska vi baka äppelpaj och göra egen vaniljsås. Jag lovar att lägga upp receptet sedan! Och bilder, jag kan ju fota med mobilen.


Inte min bild som ni ser... Har inte satt mig och redigerat på ett tag...


Hejsan

Hej. Jag sitter utanför klassrumet med Stephanie och Farnaz. Vi ska ha svenska snart. Innan lunch hade vi syslöjd, jag och dem andra tjejerna började att sticka. Jag ska sticka en halsduk till min mössa som jag gör hemma.
Idag är det ridning.


Ses. Nu börjar svenskan.


Projekttid

Nu har vi projekt, vi skriver och svarar på insändare. Jag ska svara på en som heter "miljövänligt = billigt". Den var väldigt svår att läsa. Det var jättelånga meningar och inte ett enda stycke i texten. Lite jobbigt att läsa. Men det går bra ändå. Jag får ta en mening i taget.
  Efter detta slutar vi och sen ska jag hem. Klockan 18 är det sånglektion.


Aktiv dag

Idag har det hänt lite mer än vad som är ok på en dag. Det första behöver vi inte ens gå in på... Jag har varit med Pauline i forum en stund, EMD var också där. Men jag kan ju tala om för er att det inte var därför vi gick dit. Vi var mest i bibblan för att Pauline skulle göra klart sin spanska redovisning. Visste ni at EMD fick åka helikopter hem? När jag åkte hem med bussen så hade helikoptern precis landat för att plocka upp dem. Sedan när jag bytte buss så såg jag helikoptern flyga bort mot Globen området.
   Väl hemma packade jag träningskläder och åkte med pappa till Friskis och Svettis för att gå på pass. Det var grymt roligt faktiskt! Det ska jag fortsätta med. Efter passet provade jag några olika maskiner i gymmet. Det var inte så svårt faktiskt. Det var bara kul! Och det är ju bra att ha en possitiv inställning till träning, för då blir det mycket roligare och mindre jobbigt.
   Imorgon är det idrott i skolan, vi ska orientera. Det är lite kul, för att bli godkänd i orientering ska man kunna orientera i kända marker (nyckelviken och runt skolan) och för väl godkänt kunna orientera i okända marker (där jag bor). Så, tror ni jag kommer få bra betyg i orientering eller? Trodde väll det!

Oops, vad långt det blev... Det var inte meningen.


Roses


Mot Sickla Köpkvarter

Idag ska jag möta upp Stephanie och Cassandra i Sickla. Vet inte riktigt vad vi ska göra men jag tar med mig kameran ialla fall. Systemkameran alltså.



Bild från marknaden i St Germain en Laye.


Sovmorgon :)

Idag börjar jag 10.35 efter som att min No labb lärare är sjuk. Skönt med sovmorgon faktiskt! Börjar med hemkunskap och sedan har hela klassen labb tillsammans.




Ny bild :) Vad tycker ni om den? Jag tycker att den blev rätt häftig, med fokus bara på spetsen av snäckan.





Skillnad?



Det är nästan exakt ett helt år mellan dem här bilderna på mig. Ser ni hur fort mitt håt har växt! Det är helt otroligt.


Godnatt! Nu ska jag börja gå och lägga mig.


Vet ni vad?

Jag var hos skolsyster idag på en sån här vanlig koll ni vet. Så där som alla gör i åttan. Jag kommer att växa max en centimeter till. Alltså, 1 cm! Jag trodde att jag skulle växa typ minst 5 cm till efter som att mamma och pappa är så långa. Men tydligen inte, jag kommer alltså att vara 173 cm lång resten av livet. Ganska bra längd om man vill änvända klackar någon gång.

Nu snart har vi SO, vi går igenom saker till provet vi har i nästa vecka. Alltså, jag är inte beredd för detta prov, lär väll bli det snart.


Ses

Videoblogg!



Här har ni min första (andra) videoblogg! Ok, den är inte bäst men övning ger färdighet!

Watch and enjoy

Snart så

Snart kommer ni att få se något som ni aldrig har sett förut! Eller, det kanske ni har, men jag vet med säkerhet att ni inte sett det här, på min blogg. Ok, en gång har ni sett det, men den här gången är jag ensam. Det var jag inte förra gången, då gjorde jag detta tillsammans med en kompis.
  Nu blir ni allt lite nyfikna va? Men ni får vänta lite. Det kan hända att det kommer upp imorgon också, men vi får se.



Outside le Louvre


Men som sagt, håll utkik. För att snart händer något riktigt spännande här på bloggen!

Så här var jag klädd idag




Inte världens bästa bild men den får duga, har inte så mycket tid til att ta en ny.


Nu ska jag bege mig mot bussen!

Eiffeltornet



Här har ni Eiffeltornet! Jag tror inte att ni förstår känslan som infinner sig i kroppen när man är där.

Snart ska jag ta bussen ner till Sickla för sånglektion men först ska jag ge er en dagens!


Youtube funkar inte

Kanske ett tecken på att jag suttit några timmar för mycket? Haha, har suttit och kollar på Blue Water High heela dagen (nästan) idag. Kommer ni ihåg den serien? Alltså 3 säsongen är bäst!



Jag får väll fortsätta imorgon då.

Godnatt

En till bild




Jag mår fortfarande dåligt så jag stannade hemma idag. Missade hemkunskapen. Idag fyller lillebror 13 år. Oj så stor han har blivit! I och för sig så är det bara 1½ år mellan oss men jag känner mig ändå minst 3 år äldre än honom! Haha, kan det ha något med att jag faktiskt är äldre att göra? Vi firade i morse med lite paket och god frukost, sedan gick jag och la mig igen. Vaknade inte förns 11.30 igen! Någon som behövde ta igen lite sömn?
Ikväll ska vi äta sushi, födelsedagsbarnets val. Om någon timme kommer också min äldsta kusin för att fira Oscar.

Det är galet hur fotosuget bara försvann ett tag och nu plötsligt känner jag för att gå ut fota hur mycket som helst! Tur för er. :) För ni kommer att få se mycket fina bilder ett tag framöver!

Debatt

Aldeles snart ska vi ha debatt i SO. Hjälp! Jag som suger på att få fram mina åsikter genom tal... Men det går nog bra ändå. Kanske.

Äh, nu börjar vi. Håller ni tummarna för mig? :)



Bild från i lördags 11/9 (9 år efter 9/11.....)

Min dolda talang ;)



Haha, ni får denna att roa er med sålänge innan jag kommer hem :) Sitter på projekt tid nu, slutar om sisådär 35 minuter och sen ska jag till Sickla med Stephanie.

Photoshoot 11/9-10







Här har ni ett par bilder från min och Stephanies fotorunda igår. Det finns många fler som ni får se senare.

Nu ska jag börja göra mig iordning och läsa lite.

Godnatt!



Snyggt från Gina Tricot



Dessa tre plagg + tröjan lite längre ner önskar jag att jag hade, lite påfyllning i höstgarderoben. Ni vet. När jag får min månadspeng ska jag köpa den rosa tröjan och koftan ovanför.

Asså, seriöst, det första jag gör när jag får nästa månadspeng är att köpa koftan ovanför. Den är ju bara för snygg! Och LondonParis tröjan.

Nu blir det middag, idag har vi satt upp hyllor och flyttat tillbaka skrivbordet. Kommer bilder på det imorgon eller i övermorgon.

Puss&Kram fina ni

Vlogg (första!)



Min (och Stephanies) första videoblogg! Hope you enjoy it! Vi hade nämligen väldigt roligt när vi filmade den! :) Vi tog många fina bilder på varandra, så snart kommer det upp några här. Och för er som har mig på facebook så ser ni nog att jag har ny profilbild, en av bilderna som Stephanie tog på mig :)

Vill ha typ nu



Denna tröja måste jag köpa! 199 :- på GT. Hur söt som helst ju! Sen var det ju det här med pengar också, det är ju 16 dagar kvar tills jag får min månadspeng. Hm. Inte kul.

Vet ni vad? Jag blev sparkad igår. Hårt. Precis ovanför fotknölen på höger fot. Världens största blåmärke sitter där nu. Och jag tror, men jag är ju inte doktor så jag är inte säker, att senan som sitter där har gått sönder lite. Som sagt, inte så säker, men det känns så.


Vi hörs senare lovers

A reminder ;)

http://www.dinpase.se/#/3493

Sista lektionen

Nu har vi SO, sista lektionen. Efter det får jag åka till stallet. Om ni inte redan visste så har jag börjat på ridskola igen. Jag slipper rida Mine igen. Hon är stallets jobbigaste och bråkigaste häst men hon ser hur snäll ut som helst. Särskilt i spiltan när man gör i ordning henne.



Ses ikväll!

Bråttom?

Hej på er! Hoppas att ni fått mycket sömn inatt. Det har inte jag. Jag gick och la mig lite för sent, jag skulle ju upp vid klockan 6 idag.

Iallafall, jag skulle ta bussen som gick vid 07.37. 07.25 sitter jag och äter frukost. Smart va. Så jag fick skjuts av pappa till skolan.


Nu börjar vi!

Min påse

http://www.dinpase.se/#/3493

Rösta på min påse! Med Guava, Physalis, Päron, Passionfrukt, Citron! Gott va! :)

----->http://www.dinpase.se/#/3493<------




Poison Ivy

Jonas Brothers – Poison Ivy


Hemsk syn



Det var den här väskan som gick sönder. Och nu ligger den i sopptunnan. Hemskt. Det var ju igentligen bara dragkedjan som var trasig men jag kan ju inte gå runt med en öppen väska med både plånbok, mobil och nycklar i. Så, vi köpte en ny, svart den här gången.




I found a better way!



PDF till jpg

Skam den som ger sig! Jag har försökt att konvertera en pdf fil till en jpg fil i typ en timme snart, men alla sidor använde sig utav den här winsip eller vad den heter. Och jag har ju inte det. Men nu hittade jag en som funkade, dock blev kvaliten inte den bästa. Men det var bättre än ingenting!



Den här gjorde jag i Adobe Ideas på min iPod touch och så skickade jag den på min mail, sparade på datorn och konverterade på denna hemsida --->länk<---

Just nu vill jag bara bort härifrån

Bort från skola och verkligheten. Visst ser det härligt ut på bilderna!





Bilderna är lånade.

Ska snart visa er min nya väska också. Min favoritväska gick sönder igår hos mormor, så typiskt. Aja, har en ny fin i alla fall!



Dans le masquerade




Vad tyckte ni om slutet?

Skön dag idag

Idag är en skön dag. Börjar 09.15 med labb och sedan hemkunskap till 12.30 och sedan slutar jag. Såhär kommer alla mina fredagar att se ut. Kankse åker jag till mormor efter skola också, vi får se.

Nu måste jag sticka till bussen! Hinner inte ladda uppp någon bild tyvärr. Ni får två senare istället! :)


I just wanna be loved



AM Radio – I Just Wanna Be Loved





Förvånandstvärt bra låt!


Ingenting funkar när det måste

Jag sitter med ett SO arbete som vi skulle hinna färdigt med idag på lektionen. En reklamfilm för ett parti. Min grupp var nästan färdiga men som alltid så blir det något tekniskt fel.

Om det fungerar nu? Nej, gud är inte på min sida idag. Verkligen inte. Jag lyckades till och med slå upp handen i bänken bredvid mig när jag skulle räcka upp handen. Bra jag är va? Jag förstår inte hur jag lyckas.
Och så har jag ju redan ett lindat knä, inga fler skador nu tack!

Har ni någon bra sida där man kan konvertera filer? Skulle vara bra om ni ville ge mig lite tips! :)



Bild från England

RSS 2.0