Rabarberpaj är en favorit

därför får ni receptet! Jag bakade den när vi var på hemholmen och hela pajen gick åt.



Ingredienser:
6 stjälkar rabarber (har du stora själkar räcker det med 3-4 st)
2 msk potatismjöl (inget måste, potatismjölet gör så att den blir lite torrare. Om du tar ut kakan ca 30 min innan du ska äta den kommer den att stelna lite lagom)
socker

Smuldeg:
3.5 dl mjöl (som vanligt, använd ett glutenfritt mjöl om du är gluten intolerant)
1 dl strösocker
150g/1.5dl smör/flytande margarin

1. Sätt ugnen på 225°C. Ta fram smöret till smuldegen så det hinner bli lite varmare än kylskåpskallt till smuldegen ska göras. Behövs inte göras om du använder flytande margarin.

2. Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl och strösocker.

3. Blanda vetemjöl och strösocker i en bunke. Tillsätt margarinet eller smöret skuret i mindre bitar. Finfördela

 

 

smöret med händerna till en grynig massa eller använd elvisp. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.


 

4. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter.

 

Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vanilj glass.

 

 

kram :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0